Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Német dog képes leírás - Dog.tlap.hu
részletek »

Német dog - Dog.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dog.tlap.hu » Német dog
Keresés
Találatok száma - 16 db
Altóparti

Altóparti

A nyolcvanas évek közepén teljesülhetett ifjúkori álmom, mikor elkezdtem életem egy új szakaszát a német dogokkal és a német dogokért. Habár hazai tenyésztésű kutyákkal kezdtem, az évek folyamán több import kutya nevelésével igyekeztem frissíteni és színesíteni a saját és a hazai állományt. A szín sosem volt meghatározó számomra, sokkal inkább a kutyák külső és belső tulajdonságai. A tenyésztésben meghatározóak a saját nevelésű és hazai származású kutyák, melyekről bővebben az adott oldalakon olvashatnak. A mai napig a legfontosabb célom, hogy egészséges jó felépítésű, szép fejű és kiváló idegrendszerű ebek vegyenek körül és hasonlóak kerüljenek ki kennelemből.

Aparhanti Bernát

Aparhanti Bernát

Szinte mindenkit lenyűgöz egy dog látványa, akár aktív kutyásról vagy csak az utca emberéről, akár felnőttről vagy gyerekről legyen szó. Ez a hatalmas termetű kutya, melyet szemünk már csak méretei miatt sem tud kikerülni, rendkívül jámbor, barátságos, a szerető gazda igazi társa. Történelme ősi és gazdag, mai formáját több száz év munkája alakította ki. Tökéletesen arányos felépítése, nemes megjelenése miatt gyakran a kutyák Apollójának is nevezik őket.

Bérczy

Bérczy

Bérczy Szabolcs vagyok, a BBK Kennel alapítója. A kutyák szeretete már gyerekkorom óta elkísért. Három éve ejtett rabul ez a fajta, úgy tűnik végérvényesen. Max és Cleo kennelem alapító tagjai, kikre hosszas keresgélés után sikerült rátalálni. Céljaim alappillérei közé tartozik, az erős, egészséges, genetikailag stabil kutyák tenyésztése, akik sok-sok boldog éven keresztül lesznek hű társaik gazdáiknak.

Big Dope

Big Dope

A fajta iránti nagy szerelem, gyermekkoromban kezdődött, amikor a lakótelepen megláttam egy foltos és egy fekete, vágott fülű német dogot. Látványos és lenyűgöző volt. Már akkor megfogadtam: ha egyszer kertes házban fogok lakni, akkor nekem Német dogom lesz. "Szerelem első látásra" 1997 tavaszán vettem meg első német dogomat, egy acélkék szukát. A kennelemet 1999-ben alapítottam. Első almom 1999 novemberében született meg. Egyre több dogom lett, 2001-ben nőtt a létszám és a szenvedély is a fajta iránt, abban az időben minden színben voltak dogjaim. Számomra nagyon fontos a tenyésztésnél a korrekt test megőrzése, jó mozgás, anatómia, elegancia és nem utolsó sorban a jó idegrendszer megőrzése. 2008 nyarán új helyre költöztünk. Nagyobb területen, zöld övezetben, a Vasadi erdő közepén található a kennel. Minden kedves dog kedvelőt, leendő vásárlót szívesen látok kennel látogatásra.

Blue Diablo

Blue Diablo

Az első dogunkat - Kasmírt - 2007. tavaszán hoztuk otthonunkba és attól számítva megváltozott az életünk. Egy új családtaggal gyarapodtunk, akinek feltétlen szeretetétől, ragaszkodásától, hatalmas türelme révén elkötelezett dog-rajongóvá váltunk. Életünk során több fajtával megismerkedtünk már, de a kutya igazi és különleges személyiségét, értékét a dogban láttuk leginkább. Gyermekeink is az első perctől kezdve velünk együtt imádták a dogot. Annyira, hogy 2007. nyarán újabb kölyökkel gazdagodtunk, Nagyiregi Biscuittel (Kicukával). Így lett teljes a család. Azóta hatalmas sétákat teszünk együtt, sokat kirándulunk, csavargunk. Belekóstoltunk a kiállítások világába. Sikert, sikerre halmoztunk. Egyre szenvedélyesebben látogattuk mind a hazai, mind a külföldi kiállításokat, gyűjtöttük a győztesnek járó szalagokat, okleveleket, kupákat. Gyermekeink is többnyire elkísérnek minket, olyankor igazi kis nyaralásként éljük meg ezeket a hétvégéket. Soha egyetlen percre sem kellett féltenünk gyermekeinket az óriásoktól, mert mindig különleges gyengédséggel fordultak az apró emberkék felé, nemcsak szeretik de testükkel védelmezik is őket minden veszélyforrástól. Sok mindent megtanítottunk a kutyáinknak, de azt hiszem, mi még többet tanulhattunk tőlük. Külön köszönet mindazoknak az embereknek, akik megismertették velünk e kiemelkedő fajta erényeit.

DelaSoul

DelaSoul

Alapelvünk egészséges, kiegyensúlyozott idegrendszerű, típusos mozgású, mutatós, standardot minél inkább megközelítő kutyák tenyésztése! Munkánkat fekete kanunkra, Nílusparti Viktorra alapozzuk, aki átütő erejével meghatározó karaktert kölcsönöz kennelünkben született kutyáinknak!

Dolojean Csillaga

Dolojean Csillaga

2007 november 10.-ik napján a vártaknak megfelelően kezdődött meg a szülés. Egyre-másra születtek meg az ugyan kicsit még nyálkás de annál aranyosabb gombócok. A születés azonban nem ment minden gond nélkül. Hiába született meg a négy élő és két elhunyt (az ultrahang szerint hat, legfeljebb nyolc kölyökre lehetett számítani) kis kutyus Doloress továbbra is nyugtalan maradt. Hamarosan kiderült, hogy öt további kölyök szorult a szülőcsatornába. Közülük azonban már csak kettő ismerhette meg az anyaméh biztonsága után feltáruló világot. Vida (élet) és Mázli. A több mint két napig tartó megpróbáltatás után azonban újabb tragédia történt. A hat élve született kutyusból négy, váratlanul és nagy fájdalmak közepette elhunyt. Feltehetőleg az anyukájukéból az ő szervezetükbe került vírus végzett velük. Hatalmas bánatunkat csak Alfréd és Vida enyhíthette, akik erősebben ragaszkodtak az élethez picinyke társaiknál. Ők is sokat szenvedtek, de nem adták fel és életben voltak. Másnap az állatorvos tanácsára a házi "elkülönítőből" visszakerültek anyukájuk mellé, hátha az anyatej segít legyőzni a vírust. Alfréd azonban még aznap el is távozott közülünk. Vidában volt hát minden reményünk. Újra elkülönítettük. Az infra-lámpa alatti sok gondoskodásnak és etetésnek köszönhetően az állapota javulni látszott.

Elsanthynor

Elsanthynor

Az első dogom: Péceli Jégvirág Attila "Nico" volt. 1993-ban került hozzám:gyengén, sérülten, három műtéttel a háta mögött. Ő 1,5 éves volt én 17. Sérülése és a helytelen utókezelés miatt mind a lába, mind a gerince deformálódott, így még számos operáció várt rá: ezzel együtt 8 csodálatos évet töltöttünk együtt. 4. születésnapjára megleptem egy foltos dog lánnyal: Ő volt Somló Őre Anett "Nyuszi" későbbi alapítószukám. Nekik kettejüknek: csodálatos lelkiviláguknak és karakterüknek köszönhetem, hogy ez a fajta örök szerelemmé vált. Míg Nico hobbikutya volt, Nyuszi rengeteget nyert a kiállításokon. 3 évesen fedeztettem először, ebből származott Aisha Marie fekete szukám. Ezt az időszakot Édesanyám segítsége és gondoskodása nélkül soha nem tudtam volna végigcsinálni. A kiállítások során végigjártuk Európát. Rengeteg kutyát láttam és ahogy tágult a világ rájöttem, hogy én valami egészen mást keresek, mint a hazai állomány és típus.

Foltos Fülű

Foltos Fülű

Roland dog szeretete egy merle kannal, Artúrral kezdődött, Őt az Édesanyjának vette ajándékba 2003. novemberében, és mondanom sem kell, rögtön a család kedvence és szeme-fénye lett. Már akkor elhatározta, hogy magát is meglepi majd egy ilyen kutyussal, de erre csak 1 évvel később, 2004. oktoberében került sor. Judy egy tündéri fekete szuka dog, aki hamar belopta magát a Párom szívébe. Mivel kicsinek félős volt, folyton a gazdája ölében, és közelségében nőtt fel, így számukra természetes volt, hogy egy szobában alszanak. Én 2005-ben ismertem meg őket, és meghökkentem azon, hogy valaki 30 évesen együtt lakik egy ilyen hatalmas termetű kutyával, megosztva egymással minden szabadidejűket és szórakozásukat. Az első Náluk töltött éjszakámon Judy a fejemre tette óriási fejét, ezzel is jelezve, hogy elfogad engem. Ezen még inkább meglepődtem. Mivel rengeteg időt töltöttem Velük, nagyon gyorsan a szívemhez nőtt Judy, és megértettem Rolandot, hogy hogyan tud ilyen szeretettel és rajongással beszélni a dogokról. 2006 októberében együtt határoztuk el, hogy szeretnénk még egy kisdogot, és lázasan el is kezdtünk nézelődni az interneten. Elvárásunk igazából nem volt, hobbi kutyust kerestünk.

Hirdetés
Great Dane

Great Dane

Az első német dogunkat 2005. júniusában vettük, hogy férjem gyerekkori álmát valóra váltsuk. Ő volt Ghost. Én először elleneztem, mert féltettem a gyermekeimet hatalmas termetű kutyáktól. De minél többször mentünk kennel látogatóba, annál inkább éreztem, hogy a hatalmas termetükhöz, hatalmas szív és lélek is társul. A mai napig úgy gondolom, nem volt véletlen, hogy mégis e fajta mellett döntöttünk, hisz óriási szeretetük révén rengeteget köszönhetünk nekik. Éppen ezért is gondoltuk úgy, hogy tenyészteni kezdünk és szívvel lélekkel a fajta javára leszünk. Az élményeket tetőzte, hogy a kiállításokról is szép eredményekkel jöttünk haza és sok jó emberrel ismerkedtünk meg. 2005. karácsonyára hoztuk el Inez-t és Hetty-t, majd 8 hónappal később Alex-ot.

Középföldi

Középföldi

Életem első német dogja Holdfény Fantomja Agnes 'Mágnes' mantelos szuka 1998-ban került hozzám. A német dog iránti szeretetemet ő alapozta meg. Bár sem kiállítási, sem tenyésztési céljaim nem voltak, csupán egy társat kerestem magam mellé, mégis csodálatos természetével felkeltette figyelmemet a fajta iránt. Mágnessel kitartóan látogattuk a kutyaiskolát, ahol nem csak az engedelmességi feladatoknál, hanem az őrző-védő munkában, sőt a nyomkövetésben is megállta a helyét. Később, a német dogokat összefogó klub iskolájával rendezvényeken, klubkiállításokon mutattuk be kutyáink tudását. 2001-ben megrendezett EuDDC kiállításon Mágnes a közös bemutatót követő magasugró bajnokságot is megnyerte. Rajta keresztül megismerkedtem más német dogot tartókkal, tenyésztőkkel, velük itthon és külföldön is elkezdtem a kiállításokat látogatni. Így láthattam meg a fajta kimagasló egyedeit és érlelődött meg bennem, hogy Mágnes mellé társat keressek. Méherzugi Loren 'Bora-Bora' sárga szuka lett az, akivel már belekóstolhattam a kiállításra járás örömeibe. Célom olyan leendő sárga és csíkos dogok tenyésztése, akik küllemükkel és a dogra jellemző karakterrel rendelkeznek és hasonló élményeket nyújtanak a leendő gazdájuknak, mint nekem a saját kutyáim.

Luxor

Luxor

Már gyerek koromban megvolt az a rossz szokásom, hogy begyűjtöttem a környékünkön található gazdátlan ebeket. Volt, amelyik ismerősömnél, rokonoknál lelt végleges otthonra, volt aki velem maradt, és olyan is volt, akit egy fertőző betegség (mely ellen, a felelőtlen gazdi jóvoltából, kölyök korban nem kapta meg a szükséges védőoltást) vitte át a szivárványhídon. Mindegyikük a játszótéri keverék fajta képviselője volt. Mikor eljött az ideje, hogy férjemmel közösen kutyát válasszunk, nem sokat gondolkodtunk. Megjött Besszikénk, azaz: Óriás Mandy. Nem csak megjelenésével, hanem csodálatos jellemével is mindenkit levett a lábáról. Kiállításokon is sikerrel teljesített, bár nem vittük túlzásba a szereplést, így is bebizonyosodott, hogy fajtájának reprezentáns egyede volt. Rajta keresztül tanultunk meg kutyázni. Bessie tenyésztőjének, Nagy Tibornak köszönettel tartozom ezért a varázslatos kutyáért. Hobbinak indult, de ez már többé vált. Felvételiztem a Szegedi Tudomány Egyetem Agrármérnök szakára, ahol a Kutyatenyésztés tantárggyal kibővítve az Állattenyésztés szakirányt végeztem. Bessie volt kennel alapító szukánk. Az első alom esetében a kitűnő párválasztást két utód Junior Champion címe is igazolta. Tenyészcélként nem csak az elegáns, megnyerő külső megjelenést helyezzük előtérbe, ennek ötvöződnie kell a DOGra jellemző karakterrel, kiváló belső tulajdonságokkal.

Méherzugi

Méherzugi

Tenyészetemet 1992-ben a "Triumph" kennel tulajdonosainak Némethné Mester Judit és Németh József - segítségével és közbenjárásával Lengyelországból kölyökként vásárolt sárga szukára építettem. Ő volt Interchampion, Hungária Junior Champion, Hungária Champion és többszörös magyar Klubgyőztes Fantasy Fiesta Volarius. Fiesta csodálatos típusával, megjelenésével és kiállításokon való fantasztikus eredményeivel mindenkit elbűvölt. Nekem ő volt az első igazi kiállítási kutyám A Német Dog. Akkor még nem gondoltam, hogy tenyésztő válik belőlem, de Ő mindenképpen meghatározója volt kutyás életemnek. Fiesta nemcsak a kiállításokon, hanem a tenyésztésben is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Genetikai háttere Európában a német dog tenyésztést meghatározó francia-német vonalak egyesítéséből stabil, igen jó típusú, egészséges utódok megszületését eredményezte és lányai különböző fedezőkanoktól tovább öregbítették hírnevemet. Egy évben 1-2 alom születik kennelemben, mert a legfontosabbnak azt tartom, hogy egy adott szukát a hozzá legjobban illő, legkevesebb hibával rendelkező kannal fedeztessem és ennek eredményeként remélhetőleg kiváló utódok születnek, akikkel tovább lehet folytatni a tenyésztést. Kizárólag olyan fedeztetéseket vállalok, akikből én magamnak is tartanék utódot.

Mercibo

Mercibo

Mint minden fajtának a német dognak is van valami titkok a múltjában. Egyesek szerint a mai dog Németországban fejlődött ki. Szépsége, elegáns felépítése, hatalmas termete és értelmessége miatt elterjedt az egész világon. A dogról meglévő régi ábrázolások, a fajta nagy változásáról tanúskodnak. A múlt század ulmi dogjai típusukat illetően, talán nem szentségtörés, ha azt mondjuk közel álnak a középázsiai juhászkutyához, arra emlékeztettek nehéz, masszív fejükkel, viszonylag hosszú szőrzetükkel és durva alkatukkal. Igazán senki nem tudja, hogy mely fajták egyedeiből keverték ki a német dogot. Semmilyen dokumentum nem áll rendelkezésre, amelyből tökéletesen bizonyított lenne a fajta története. Akik elsőként foglalkoztak a német dog kialakításával, nem hagytak hátra semmilyen írásos anyagot. 1878-as évben, amikor először kimondták azt, hogy német dog, a kezdetekre már akkor sem emlékezett senki! Azért nem könnyű írni hiteles fajtatörténetet, mert 1873 előtt egyetlen országban sem létezett kutyás egyesület, vagyis sem nyilvántartás, sem törzskönyvezés nem volt! Emiatt azok az állítások, amelyek 130 évvel korábbi időkre vonatkoznak, nem bizonyíthatók és ennél fogva nem hitelesek.

Nilusparti

Nilusparti

1967 nyarán, kollegám büszkén mutogatta kutyái fényképét. Nagyon jó képek voltak. Három német dog állt a part tetején, úgy néztek ki, mint egy kisméretű szamár. Mondanom sem kell, egy pillanat műve volt meglátni és megszeretni ezt a fajtát. Eldöntöttem, hogy nekem ilyen kutya kell, bármibe is kerül. Már másnap ott sétáltunk a feleségemel a kollegám kertje elött, reménykedve, hogy meglátjuk a hőn áhított ebeket. Mit tudtam én még akkor az előre harapásról, a tehén állásról, vagy a francia lábállásról. Ezekkel a hibákkal felvértezve megvettük az egyik nővendék kant, akit ezek ellenére nagyon szerettünk. Sajnos nem sokáig örülhettünk kutyánknak, a veleszületett szívrendellenesség korán elvitte. A második kutyánkat egy csíkos szukát már nagyobb gondal választottuk, vele már jobb eredményeket értünk el. Az első alom 1969-ben született. Dajka kutya segitségével 12 kiskutyát fel is neveltünk. Ebből az alomból több győztes utód került ki (pl. Nilusparti Alfa-Ripp, aki 55 Cac-ot és más győztes címeket szerzett) Később már több barátot és ismerőst is szereztünk nemzetközi kiállitásokon. Általuk sikerült több import szukát és kant bevonnunk a tenyészetünkbe.

Óriás Dog

Óriás Dog

1942-ben Budapesten születtem. Gyermekkorom nagy részét is itt éltem. Szüleimnek szerencsére voltak vidéken élő testvéreik, akik valamennyien tartottak kutyát. Én már kiskoromtól kezdve a nyarat mindig vidéki rokonaimnál töltöttem. Talán a legnagyobb élményt jelentették már akkor is a kutyák. Minden szünidő végén fájdalmas volt a búcsú a kutyáktól, de jó volt tudni, hogy a következő évben ismét találkozhatok Velük. Persze az igazi álmom a saját kutya volt, amire jó sokáig kellett várnom. Főiskolai tanulmányaim befejeztével a diploma átvétele alkalmából a családom egy kívánságom teljesítését helyezte kilátásba. Mi mást is kérhettem volna,. Mint egy kutyát. De milyen kutyát? A kutyák Apollóját: egy német dogot. Így lettem már több mint 38 éve dogos. A szerelem azóta is tart. Időközben belefogtam a tenyésztésbe is, sőt küllembírói vizsgákat tettem, először német dogból, majd dobermannból, rottweilerből, boxerből, később mastifokból, legutóbb pedig tacskókból. A tenyésztésben a szerencse is mellém szegődött. Így aztán tenyészetemből az Óriás kennelből már 33 Győztes alom született. Jónéhány Hch, Ich, EuddC győztes lett. Az eredményeken túl boldogít a tudat, hogy sok-sok új dogbarátnak nyújtanak örömöt az általam tenyésztett német dogok.

Tuti menü