Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dog linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Dog képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: dog.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
A Kutya

A Kutya

A főoldalon számos ismert és kevésbé népszerű kutyafajta bemutatása található kategóriák szerint. Az oldal tartalmaz továbbá a kutyatartással kapcsolatos cikkeket, érdekességeket például kutyagondozás, nevelés, kiképzés témakörökben. További aloldalak: Az én kutyám, Kutyanévnapok, Kutyás háttérképek.

Adams Family

Adams Family

Valamennyi korabeli kinológus egyetért abban, hogy a bulldog a régi masztiffok leszármazottja. A bulldog név els˜ írásos emléke egy 1631-b˜l származó levél, melyet P. Eaton írt St. Sebastianból J. Willingtonnak Londonba. Eaton néhány üveg lik˜r és egy masztiff mellett két jófajta bulldog kutyát kért, melyeket Hollandiába szánt ajándék gyanánt. Az angol bulldog története sajnos szorosan összefügg a bikaheccek történetével. (A bull szó angolul bikát jelent.) A kutyának a bika legérzékenyebb pontját, az orrát kellett megragadnia és ezáltal fogva tartania a hatalmas állatot. Már egy 1209-ból származó angol mˆ (The Survey of Stamford) beszámol arról, ahogyan William Earl Warren kastélyából szemtanúja lesz két bika küzdelmének, melyeket a mészároslegények kutyái választanak szét. Mindez annyire elnyerte a lord tetszését, hogy elrendelte, Karácsony el˜tt hat héttel egy kell˜képpen ˜rült bikával folytatni kell ezt a lenyˆgöz˜ sportot. Szerencsére 1835-ben betiltották a bull-baiting viadalokat, ami viszont a bulldog-állomány er˜s csökkenését okozta. Az els˜ tenyészt˜k egyike, aki nem harci célokra tenyésztette kutyáit, Bill George volt. Az els˜ hivatalosan regisztrált bulldog az Adam nevˆ kan volt, aki 1864-ben született, ˜t Percival's Captain követte a törzskönyvben. Az els˜ fajtaleírást Sam Wickens publikálta 1865-ben.

Alabama Song

Alabama Song

Jelenleg a fajtát az FCI - és annak hazai képviselő tagszervezete a MEOE - nem ismeri el, kiállításaikon nem szerepelhet. Magyarországon az MKSZ által szervezett kiállításokon bírálható. Mivel az amerikai bulldog hazánkban még alig ismert és a fajtához értő bíró is kevés van, sajnos ezeken a kiállításokon is csak kis számban lehet velük találkozni.

ÁllatMánia - Közösségi oldal állatoknak

ÁllatMánia - Közösségi oldal állatoknak

Az oldalt abból a célból készítettük, hogy közösséget teremtsünk az állatszerető gazdik és kedvenceik között. Legyen ez egy találkahely a kedvenceknek is, akár gazdikeresésről vagy párkeresésről van szó. Szinte bármilyen állatod lehet, pl. kutya, macska, ló, papagáj, nyúl, hörcsög, egér, egyéb rágcsáló, teknős, hal,háziszárnyas, egyéb háziállat vagy éppen pók, ha nincs olyan kategória, csak kérd és készítünk. Nézz körül, csatlakozz, tölts fel képeket, találj ismerősöket, alakíts vagy lépj be klubokba, blogolj, küldj be állattörténeteket. Szólj ismerőseidnek is, hogy Ők is felkerülhessenek és gyere vissza holnap is.

Altóparti

Altóparti

A nyolcvanas évek közepén teljesülhetett ifjúkori álmom, mikor elkezdtem életem egy új szakaszát a német dogokkal és a német dogokért. Habár hazai tenyésztésű kutyákkal kezdtem, az évek folyamán több import kutya nevelésével igyekeztem frissíteni és színesíteni a saját és a hazai állományt. A szín sosem volt meghatározó számomra, sokkal inkább a kutyák külső és belső tulajdonságai. A tenyésztésben meghatározóak a saját nevelésű és hazai származású kutyák, melyekről bővebben az adott oldalakon olvashatnak. A mai napig a legfontosabb célom, hogy egészséges jó felépítésű, szép fejű és kiváló idegrendszerű ebek vegyenek körül és hasonlóak kerüljenek ki kennelemből.

American Bulldog

American Bulldog

Az amerikai bulldog közepes méret&irc;, er&ilde;teljes, atletikus, nehéz súlyú kutya. Könny&irc; járású, er&ilde;s és határozott mozgású, robbanékony er&ilde;, gyorsaság, és agilitás benyomását kelti. Fürge és érdekl&ilde;d&ilde;. Bátor és rett enthetetlen anélkül, hogy ellenséges, vagy túlzottan agresszív lenne. A benyomása az embernek err&ilde;l a fajtáról, hogy egy nagy, atletikus bulldog nem pedig egy er&ilde;s terrier.

Amerikai bulldog

Amerikai bulldog

Az amerikai buldog különleges helyet foglal el mind a fajtiszta kutyák táborában, mind az 'ősbuldog' leszármazottjai között. Küllemében és természetében a legtisztábban őrzi elődjének tulajdonságait. Először ez a ma is létező fajta alakult ki a középkori mészároskutyából. Noha egy régi fajtáról van szó, sokan úgy kezelik, mintha csak az utóbbi évtizedekben alakult volna ki, a legtöbb ember pedig egyáltalán nem is tud a létezéséről. Igaz ugyan, hogy csak a közelmúltban kezdődött meg bemutatása a világ kutyaszerető közönsége számára, ennek ellenére elkötelezett hívei már több száz éve tisztán, más fajtáktól teljesen elkülönítve tenyésztik.

Antu Makto Dogo

Antu Makto Dogo

Engedje meg, hogy pár szóban bemutassam történetünket. A fajtával 1999-ben ismerkedtem meg, ekkor kaptam első szuka kiskutyámat. A fajta első találkozásra rabul ejtett, így nem sokkal első kiskutyám érkezésére szuka tesvére is hozzánk került, majd egy kan is, elkezdtük kiállításokra járni, tenyészteni, egyszóval a kutyázás igazi hobbinkká, életformánkká vált.. Ekkor még 'Funny Face' kennelnév alatt születtek kölykeink.

Aparhanti Bernát

Aparhanti Bernát

Szinte mindenkit lenyűgöz egy dog látványa, akár aktív kutyásról vagy csak az utca emberéről, akár felnőttről vagy gyerekről legyen szó. Ez a hatalmas termetű kutya, melyet szemünk már csak méretei miatt sem tud kikerülni, rendkívül jámbor, barátságos, a szerető gazda igazi társa. Történelme ősi és gazdag, mai formáját több száz év munkája alakította ki. Tökéletesen arányos felépítése, nemes megjelenése miatt gyakran a kutyák Apollójának is nevezik őket.

Hirdetés
Apróhirdetés Kutya

Apróhirdetés Kutya

Apróhirdetés ingyen - Ingyenes apróhirdetés feladás magánszemélyek és cégek számára is egyaránt korlátlan számban. Apróhirdetési rovat között ingyenes böngészés. Az általános témákon felül itt adható fel hirdetés, és böngészhető az Agrár, Vadász, Horgász, az Ingyen játékok között. Természetesen megtalálható Ingatlan, jármű, állás, elektronika és sok más ingyenes apróhirdetés.

Baggins

Baggins

2007-ben ismertem meg az amerikai bulldog fajtát és azonnal beleszerettem. Az első kutyám az East-Hurricane Kennelből származik. East-Hurricane Daisy (Floppy), ő egy intermedier szuka. Természetesen egy kutya sosem elég, így aztán nemsokára beköltözött az otthonunkba a Red Line Bull Kennel büszkesége, Be Cool (Bosco), aki az extremebully vonalat erősítő kan. Az amerikai bulldog egy csodálatos fajta. Az emberekből vagy azonnal utálatot vált ki, vagy rögtön beleszeretnek. Alapvetően két típusát különböztetjük meg: a standardot és a bully-t. Nekem személy szerint a bully tetszik jobban, ezért is ezt a típust tartom, illetve kedvelem. Nem könnyű feladat az ambull tartása: sok apró és súlyosabb hibákkal küszködik a fajta, nekem sajnos sokszor és sokat kellett hordanom a kötelező oltásokon kívül is orvoshoz a kutyáimat.

Bastille-Őre francia bulldog kennel

Bastille-Őre francia bulldog kennel

Francia bulldog kutyusokat tenyésztünk minden színváltozatban! Nagyon szeretjük őket, és minden vágyunk, hogy olyan családba kerüljenek a kiskutyák, ahol legalább annyira szeretik őket, mint mi! Nekünk nagyon fontos, hogy csak egészséges kiskutyák kerüljenek az új családokba. Ha bármilyen kérdésük lenne a fajtával kapcsolatban, akkor rendelkezésükre állunk telefonon, személyesen vagy e-mailben is.

Bérczy

Bérczy

Bérczy Szabolcs vagyok, a BBK Kennel alapítója. A kutyák szeretete már gyerekkorom óta elkísért. Három éve ejtett rabul ez a fajta, úgy tűnik végérvényesen. Max és Cleo kennelem alapító tagjai, kikre hosszas keresgélés után sikerült rátalálni. Céljaim alappillérei közé tartozik, az erős, egészséges, genetikailag stabil kutyák tenyésztése, akik sok-sok boldog éven keresztül lesznek hű társaik gazdáiknak.

Big Dope

Big Dope

A fajta iránti nagy szerelem, gyermekkoromban kezdődött, amikor a lakótelepen megláttam egy foltos és egy fekete, vágott fülű német dogot. Látványos és lenyűgöző volt. Már akkor megfogadtam: ha egyszer kertes házban fogok lakni, akkor nekem Német dogom lesz. "Szerelem első látásra" 1997 tavaszán vettem meg első német dogomat, egy acélkék szukát. A kennelemet 1999-ben alapítottam. Első almom 1999 novemberében született meg. Egyre több dogom lett, 2001-ben nőtt a létszám és a szenvedély is a fajta iránt, abban az időben minden színben voltak dogjaim. Számomra nagyon fontos a tenyésztésnél a korrekt test megőrzése, jó mozgás, anatómia, elegancia és nem utolsó sorban a jó idegrendszer megőrzése. 2008 nyarán új helyre költöztünk. Nagyobb területen, zöld övezetben, a Vasadi erdő közepén található a kennel. Minden kedves dog kedvelőt, leendő vásárlót szívesen látok kennel látogatásra.

Binder Bulldogs

Binder Bulldogs

Tíz éve foglalkozunk hobbi szinten kutyatenyésztéssel. 2000-ben ismertük meg közelebbről az Angol Bulldog fajtát. Nagyon megtetszett a fajta de sajnos csak két év múlva sikerül egy szukát vennünk egy neves magyarországi tenyésztőtől, akitől azóta is sok szakmai tanácsot kapunk. Azóta folyamatosan fejlesztjük az állományt általában saját nevelésű szukákkal. Nagy gondot fordítunk, arra hogy szukáink nagyon jó vérvonalú és genetikai adottságú kanokkal fedeztessünk.

Black Braum

Black Braum

Beláz Zsolt vagyok, és már gyermek koromban elkezdtem érdekl˜dni a kutyák iránt. Az els˜ nagy kedvencem az ˜rz˜ véd˜ kutyák voltak. 18 éves koromban elkezdtem velük foglalkozni, kiállításokra jártam, tanítgattam ˜ket. Ugyebár minden kezdés nehéz, nekem is nehéznek tˆnt nem úgy sikerültek a dolgok, ahogyan én elképzeltem azel˜tt. A kiállításokon már ekkor is szívesen néztem a buldogokat mennyire érdekes és különleges faj, azonban a pénz volt az egyetlen ,ami elválasztott minket egymástól. Tudtam, hogy kitartással és sok munkával sikerülni fog miden.

Black Treasure

Black Treasure

A Black Treasure kennel egy igazi kis családi tenyészet. Feleségemmel közösen alapítottuk tenyészetünket. Mindketten Budapesten születtünk, de mindig is volt kutyánk és mindig arra vágytunk, hogy kertes házban sok kutyussal éljünk együtt. 2002.-ben vásároltuk az első angol bulldog kutyusunkat akinek már nagyon kényelmes életet tudtunk biztosítani, mivel addigra már sikerült Örbottyánba egy családi házba költöznünk, ahol nagy kertben sokat szaladgálhatnak a kutyusaink és kényelmes, nyáron hűvös télen fűtött meleg helyre térnek nyugovóra. Az angol bulldog egy olyan kutyus akibe nem lehet nem beleszeretni. Legalábbis mi így gondoljuk. Ragaszkodása, szeretete hűsége és bohókás természete ami elbűvölt bennünket. Tenyészetünk célja, hogy igazán szép és egészséges kutyákat szerető családokhoz jutassunk, hogy sok-sok szeretetet és boldogságot adjanak az új gazdiknak és természetesen ők pedig családtagként éljék le életüket.

Tuti menü