Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bordeauxi dog képes leírás - Dog.tlap.hu
részletek »

Bordeauxi dog - Dog.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dog.tlap.hu » Bordeauxi dog
Keresés
Találatok száma - 10 db
Adams Family

Adams Family

Valamennyi korabeli kinológus egyetért abban, hogy a bulldog a régi masztiffok leszármazottja. A bulldog név els˜ írásos emléke egy 1631-b˜l származó levél, melyet P. Eaton írt St. Sebastianból J. Willingtonnak Londonba. Eaton néhány üveg lik˜r és egy masztiff mellett két jófajta bulldog kutyát kért, melyeket Hollandiába szánt ajándék gyanánt. Az angol bulldog története sajnos szorosan összefügg a bikaheccek történetével. (A bull szó angolul bikát jelent.) A kutyának a bika legérzékenyebb pontját, az orrát kellett megragadnia és ezáltal fogva tartania a hatalmas állatot. Már egy 1209-ból származó angol mˆ (The Survey of Stamford) beszámol arról, ahogyan William Earl Warren kastélyából szemtanúja lesz két bika küzdelmének, melyeket a mészároslegények kutyái választanak szét. Mindez annyire elnyerte a lord tetszését, hogy elrendelte, Karácsony el˜tt hat héttel egy kell˜képpen ˜rült bikával folytatni kell ezt a lenyˆgöz˜ sportot. Szerencsére 1835-ben betiltották a bull-baiting viadalokat, ami viszont a bulldog-állomány er˜s csökkenését okozta. Az els˜ tenyészt˜k egyike, aki nem harci célokra tenyésztette kutyáit, Bill George volt. Az els˜ hivatalosan regisztrált bulldog az Adam nevˆ kan volt, aki 1864-ben született, ˜t Percival's Captain követte a törzskönyvben. Az els˜ fajtaleírást Sam Wickens publikálta 1865-ben.

Dog's Land

Dog's Land

Családommal a Mátra hegység lábánál, egy csendes kis faluban, Gyöngyöstarjánban élünk. A molosszerek iránti szeretet 1994-ben,Bonifác nevˆ kutyánkkal kezd˜dött. Tenyészté si elvünk els˜sorban a típusosabb, egészségesebb és a standardhoz legjobban hasonlító kutyák tenyésztése. Reméljük, kutyáink elnyerik tetszését.

Dogues-de-Bordeaux

Dogues-de-Bordeaux

1992-ben vásároltam az első bordeaux-i dog szuka kiskutyámat-Red Black Silbert Any-t, mely hasban importálva került az országba.1993-ban az Európa kiállításon fiatal Európa győztes lett.Magyarországon elsőként.Az első alom 1994-ben született.A kiskutyák közül Tabánfalvi Royal Andiból minden idők egyik legeredményesebb hazai szukája lett.Ez a két szuka megalapozta a Bordeaux-i dog tenyészetünket.

Eged-hegy szépe

Eged-hegy szépe

A bordeauxi dog igen közel állt hozzánk, egy közkedvelt, jó megjelenésű és tekintélyt parancsoló kutyafajta. Mind megjelenésében, mind tulajdonságaiban ízig-vérig őrző védő kutya. Mindazonáltal hűséges, kiegyensúlyozott, és jól képezhető. Egy mondatban összefoglalva, 'nem ajánlatos vele kikezdeni!'. Kiváló kísérő, gazdájához szeretetteljes és ragaszkodó, nem agresszív. Nem csoda hát, hogy ennek a fajtának a tenyésztésére adtuk a fejünket immáron hét éve. A természethez közel tartjuk, neveljük és tenyésztjük őket a lehető legjobb körülmények között. Különösen nagy figyelmet fordítva a standardra is! Honlapunkon böngészve további információkat, képeket, és elérhetőséget is talál a tisztelt látogató. A galériában megtekinthetik az általunk készített fotókat a kutyákról, versenyekről, egyéb dolgokról. Az eredmények oldalon a kutyáink eredményeit ismertetjük. Ez az oldal is, mint a többi, folyamatosan frissül majd. Hisz rendszeresen az országban, sőt már külföldön is, versenyeken, rendezvényeken stb... képviseltetjük magunkat kutyáinkkal. A kapcsolat oldalon találják az elérhetőségeinket. Ha kérdése, kérdése, hozzáfűznivalója vagy vásárlási szándéka van, bátran keressen meg minket.

Kastélykerti-Apafi Bordeaux-i Dog

Kastélykerti-Apafi Bordeaux-i Dog

Tenyészetünkben 1995 óta foglalkozunk bordeauxi-dogokkal, amelyek számos kiállításokon eredményesen szerepeltek és több champion cím birtokosai. Célunk, hogy egészséges és minőségi kiskutyák kerüljenek ki tenyészetünkből. Amennyiben kennelünk felkeltette az érdeklődését, szívesen állunk rendelkezésére.

Kőrösdombi

Kőrösdombi

A Bordeaux-i dog egy, a legősibb francia fajták közül. Nagyobb állatok, például vadkan vadászatra, harcra használták őket. Nagyon izmos, erős kutya, összmegjelenése harmonikus. Köpcös, atlétikus, impozáns, tiszteletet parancsoló. Kiváló őrzőkutya, feladatát bátran, de nem agresszívan látja el. Bátor és tántoríthatatlan kutya. Nagyon meggyőzően tudja védeni a család portáját. Nem ugat sokat,de ha kiengedi öblös hangját annak bizony oka lehet. Igen ragaszkodó természetű, gyengéd és hűséges. Fajtársaival szemben mindig dominánsan viselkedik, ezért erre feltétlen oda kell figyelni. Remek családi kutya, jó az alkalmazkodó képessége.

la Gaulons

la Gaulons

Származási helye Franciaország A bordeauxi egy igen erős, zömök felépítésű kutya. Az őrző védő kutyák táborának egyik legrusztikusabb képviselője. A feje nagy, rövid és igen markáns. A kanok ideális magassága 60-70 cm, a szukáké 58-66 cm. A kanok súlya minimum 50 kg, a szukák ideális súlya 45 kg. Fedő és alj szőrzete is rövid és puha tapintású. Színe mahagónivörös és őzbarna lehet. Vörös vagy fekete maszkkal, bár az utóbbi igen ritka. Bátor és tántoríthatatlan kutya. Nagyon meggyőzően tudja védeni a család portáját. Nem ugat sokat, de ha kiengedi öblös hangját annak bizony oka lehet. Kifutóban tartásra alkalmatlan. A család minden tagját szereti, igen ragaszkodó természetű, gyengéd és hűséges. A család portájának őrzése a vérében van és ezt szükség esetén hatékonyan végzi. Gyerekekkel szemben elnéző, azokat bátran védelmezi. A háziállatokkal jól megfér, bár ehhez a megfelelő idejű szocializáció elengedhetetlen. Az idegenekkel szemben eleinte bizalmatlan, de ha gazdája jelzi szívesen látott vendég, ő is azonnal elfogadja. Fajtársaival szemben mindig dominánsan viselkedik, ezért erre feltétlen oda kell figyelni.

St-Johns

St-Johns

1990-ben alapítottuk a ST-JOHNS kennelt. A kennel első tagjai újfundlandi kutyák voltak. 1996-ban a kennel kibővült Carla La Rouge Demon bordeaux-i dog szukával, mely kölyke volt a híres francia klubgyőztes Mao vom Hessenbleeknek. Ezzel a kutyával kezdődött a bordeaux-i szerelem. Következő kiskutyánk Pécs-Szabolcsi Stefi volt, ez a család kedvence lett. Már felnőtt kutyaként vásároltuk a már bizonyítottan jól örökítő Red Cerberos Athenát. Ettől a kutyától több alom született már nálunk is, a kölykök között több Champion, Európa győztes, Európa helyezett lett.

Szársomlyó Kincse

Szársomlyó Kincse

Rengeteg kiállítás és egyéb információk birtokában döntöttünk úgy, hogy megvásároljuk életünk első Bordeaux-i dogját. Nagyon sok keresgélés után találtunk Dorkára, aki első látásra megtetszett nekünk. Természetesen őt elsősorban kedvencnek hoztuk, de ahogy cseperedett, úgy láttuk, hogy érdemes vele kiállításra menni, tapasztalatokat szerezni. Amikor eljött az idő, kerestünk mellé egy megfelelő párt, és találtunk is Rano személyében. Sajnos, a szüléskor elvesztettük Dorkát és vele együtt 12 gyönyörű csöppséget. Csak egy kutyus maradt életben, Babushka, akit nagyon nagy elszántsággal kezdtünk kézből felnevelni. Nagyon fárasztó két hónap volt. Rengeteget gondolkoztunk azon, hogy mitévők legyünk, de végül is arra a döntésre jutottunk, hogy hozunk mellé egy kis kant egyenesen Lengyelországból, mégpedig egy fekete maszkos kutyust sikerült találni, ő Advocate.

Hirdetés
Vato Loco

Vato Loco

A bordeauxi egy igen erős, zömök felépítésű kutya. Az őrző védő kutyák táborának egyik legrusztikusabb képviselője. Nem ugat sokat, de ha kiengedi öblös hangját annak bizony oka lehet. Kifutóban tartásra alkalmatlan. A család minden tagját szereti, igen ragaszkodó természetű, gyengéd és hűséges. A család portájának őrzése a vérében van és ezt szükség esetén hatékonyan végzi. Gyerekekkel szemben elnéző, azokat bátran védelmezi.

Tuti menü