Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bulldog képes leírás - Dog.tlap.hu
részletek »

Bulldog - Dog.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dog.tlap.hu » Bulldog
Keresés
Találatok száma - 31 db
Alabama Song

Alabama Song

Jelenleg a fajtát az FCI - és annak hazai képviselő tagszervezete a MEOE - nem ismeri el, kiállításaikon nem szerepelhet. Magyarországon az MKSZ által szervezett kiállításokon bírálható. Mivel az amerikai bulldog hazánkban még alig ismert és a fajtához értő bíró is kevés van, sajnos ezeken a kiállításokon is csak kis számban lehet velük találkozni.

American Bulldog

American Bulldog

Az amerikai bulldog közepes méret&irc;, er&ilde;teljes, atletikus, nehéz súlyú kutya. Könny&irc; járású, er&ilde;s és határozott mozgású, robbanékony er&ilde;, gyorsaság, és agilitás benyomását kelti. Fürge és érdekl&ilde;d&ilde;. Bátor és rett enthetetlen anélkül, hogy ellenséges, vagy túlzottan agresszív lenne. A benyomása az embernek err&ilde;l a fajtáról, hogy egy nagy, atletikus bulldog nem pedig egy er&ilde;s terrier.

Amerikai bulldog

Amerikai bulldog

Az amerikai buldog különleges helyet foglal el mind a fajtiszta kutyák táborában, mind az 'ősbuldog' leszármazottjai között. Küllemében és természetében a legtisztábban őrzi elődjének tulajdonságait. Először ez a ma is létező fajta alakult ki a középkori mészároskutyából. Noha egy régi fajtáról van szó, sokan úgy kezelik, mintha csak az utóbbi évtizedekben alakult volna ki, a legtöbb ember pedig egyáltalán nem is tud a létezéséről. Igaz ugyan, hogy csak a közelmúltban kezdődött meg bemutatása a világ kutyaszerető közönsége számára, ennek ellenére elkötelezett hívei már több száz éve tisztán, más fajtáktól teljesen elkülönítve tenyésztik.

Baggins

Baggins

2007-ben ismertem meg az amerikai bulldog fajtát és azonnal beleszerettem. Az első kutyám az East-Hurricane Kennelből származik. East-Hurricane Daisy (Floppy), ő egy intermedier szuka. Természetesen egy kutya sosem elég, így aztán nemsokára beköltözött az otthonunkba a Red Line Bull Kennel büszkesége, Be Cool (Bosco), aki az extremebully vonalat erősítő kan. Az amerikai bulldog egy csodálatos fajta. Az emberekből vagy azonnal utálatot vált ki, vagy rögtön beleszeretnek. Alapvetően két típusát különböztetjük meg: a standardot és a bully-t. Nekem személy szerint a bully tetszik jobban, ezért is ezt a típust tartom, illetve kedvelem. Nem könnyű feladat az ambull tartása: sok apró és súlyosabb hibákkal küszködik a fajta, nekem sajnos sokszor és sokat kellett hordanom a kötelező oltásokon kívül is orvoshoz a kutyáimat.

Bastille-Őre francia bulldog kennel

Bastille-Őre francia bulldog kennel

Francia bulldog kutyusokat tenyésztünk minden színváltozatban! Nagyon szeretjük őket, és minden vágyunk, hogy olyan családba kerüljenek a kiskutyák, ahol legalább annyira szeretik őket, mint mi! Nekünk nagyon fontos, hogy csak egészséges kiskutyák kerüljenek az új családokba. Ha bármilyen kérdésük lenne a fajtával kapcsolatban, akkor rendelkezésükre állunk telefonon, személyesen vagy e-mailben is.

Binder Bulldogs

Binder Bulldogs

Tíz éve foglalkozunk hobbi szinten kutyatenyésztéssel. 2000-ben ismertük meg közelebbről az Angol Bulldog fajtát. Nagyon megtetszett a fajta de sajnos csak két év múlva sikerül egy szukát vennünk egy neves magyarországi tenyésztőtől, akitől azóta is sok szakmai tanácsot kapunk. Azóta folyamatosan fejlesztjük az állományt általában saját nevelésű szukákkal. Nagy gondot fordítunk, arra hogy szukáink nagyon jó vérvonalú és genetikai adottságú kanokkal fedeztessünk.

Black Braum

Black Braum

Beláz Zsolt vagyok, és már gyermek koromban elkezdtem érdekl˜dni a kutyák iránt. Az els˜ nagy kedvencem az ˜rz˜ véd˜ kutyák voltak. 18 éves koromban elkezdtem velük foglalkozni, kiállításokra jártam, tanítgattam ˜ket. Ugyebár minden kezdés nehéz, nekem is nehéznek tˆnt nem úgy sikerültek a dolgok, ahogyan én elképzeltem azel˜tt. A kiállításokon már ekkor is szívesen néztem a buldogokat mennyire érdekes és különleges faj, azonban a pénz volt az egyetlen ,ami elválasztott minket egymástól. Tudtam, hogy kitartással és sok munkával sikerülni fog miden.

Black Treasure

Black Treasure

A Black Treasure kennel egy igazi kis családi tenyészet. Feleségemmel közösen alapítottuk tenyészetünket. Mindketten Budapesten születtünk, de mindig is volt kutyánk és mindig arra vágytunk, hogy kertes házban sok kutyussal éljünk együtt. 2002.-ben vásároltuk az első angol bulldog kutyusunkat akinek már nagyon kényelmes életet tudtunk biztosítani, mivel addigra már sikerült Örbottyánba egy családi házba költöznünk, ahol nagy kertben sokat szaladgálhatnak a kutyusaink és kényelmes, nyáron hűvös télen fűtött meleg helyre térnek nyugovóra. Az angol bulldog egy olyan kutyus akibe nem lehet nem beleszeretni. Legalábbis mi így gondoljuk. Ragaszkodása, szeretete hűsége és bohókás természete ami elbűvölt bennünket. Tenyészetünk célja, hogy igazán szép és egészséges kutyákat szerető családokhoz jutassunk, hogy sok-sok szeretetet és boldogságot adjanak az új gazdiknak és természetesen ők pedig családtagként éljék le életüket.

Blond Bulls

Blond Bulls

Ha visszamennénk az időben, körülbelül a XVIII. század végére, Angliában olyan bulldogokat látnánk, mint a mai amerikai bulldogok. Kevés dologról mondhatjuk el, hogy az amerikaiak őrizték meg Európa számára - az amerikai bulldog ezen ritkaságok közé tartozik. A bulldog azoknak az ősi, ázsiai masztiffoknak a leszármazottja, melyek annak idején nomád törzsekkel érkeztek Európába. Ezeket a hatalmas jószágokat olyan nagy és agresszív állatok ellen használták, mint a vaddisznó, a medve vagy a különböző nagymacskák. Ezek az állatok ugyanolyan eséllyel választhatták a menekülés, mint a támadás eszközét; a kutyáknak meg kellett fogniuk és leszorítva egy helyben tartaniuk őket. Az ősi masztiff hihetetlen harckészséggel és bátorsággal rendelkezett.

Hirdetés
Brillants Boules francia bulldog kennel

Brillants Boules francia bulldog kennel

Életünk egyik legmeghatározóbb döntése volt 2005-ban, amikor elhatároztuk, hogy megvásároljuk első francia buldog kan kutyánkat Tiszaparti Jópofa-Topa-Pofa Neo-t. Egy kis mókás denevérfülű foltos egérke volt rettentően nyugodt, szófogadó és elbűvölő jellemmel, aki bearanyozta a szürke robottól elfásult mindennapjainkat. Akkoriban a fajtához egy cseppet sem értettünk,csupán magával ragadott minket a franciabulldog kiállása,jelleme és taníthatósága.

Bulldog Piknik

Bulldog Piknik

A Bulldogok és a Bulldogosok találkozóhelye. Oldalon olvashatsz fajtákról, betegségekről, etetésről, fürdetésről, stb. Ezen kívül kapcsolatokat építhetsz, képet tölthetsz fel, oszthatsz meg.. és az üzenőfalon megbeszélheted bulldogos dolgaid a többi gazdival... Találkozó minden hónap első vasárnapján Budapesten a Hajógyári szigeten, valamint egy nagy nyári rendezvény a Vízparty Bulldog Piknik Velencén a Panoráma Kempingben.

Dfs

Dfs

Az amerikai bulldog története mentes a megszokott sikersztoriktól. Ez a kemény munkában edzett fickó a mai napig a Nemzetközi Kynológiai Szövetség (FCI) által el nem ismert fajták közé tartozik, holott eredete a régmúltba nyúlik vissza. Ráadásul anatómiai anomáliáktól, méretbeli hiányosságoktól vagy túlzásoktól mentesen, a mai napig talán legtisztábban őrzi a bulldogság lényegét, és azokat a nemes erényeket, melyeket oly nagy becsben tartottak az őt ismerő és elismerő emberek. A bulldog-dinasztia leszármazása a 400-as évekre tehető. Ekkortájt kezdett elkülönülni a nomád törzsek által Angliába hozott nagytestű, vaddisznó- és medvevadászatokra használt, masztiff jellegű kutyákból egy olyan típus, melyet a bulldogok őseinek tekinthetünk. Mivel ebben az időben ismeretlen volt a hobbikutyázás fogalma, csak azoknak a kutyáknak volt helye a nap alatt, akik hasznos munkát végeztek. Természetesen a klasszikus értelemben vett tenyésztés is ismeretlen volt, inkább amolyan funkcionális szaporítás folyt, azaz csak a munkára legalkalmasabb, legrátermettebb és bizonyítottan jó egyedeket szaporították.

Flowers-cockers

Flowers-cockers

A kutyaszeretet valahol a gyermekkoromban kezdődött... Akkor amikor még azt sem tudtam mi az, hogy fajta-tiszta, egy volt a lényeg - kutya! Kisgyermekként kaptam egy törpe tacskót aki végig kísérte a "felcseperedésemet". Megtanított mindenre, átéreztetett mindent amit egy kis kedvenc adhat. 1993-ban következett be az amit soha nem felejt az ember, és az amit soha nem gondol át mielőtt megvásárolna egy kölyök kutyát. Az űr borzalmas lett és nem tudtam feledni a kutyától kapottakat. Lelkemre az orvosság már tudatosan választott fajta egy tarka Angol cocker spániel lett. Mint minden kezdő természetesen én sem a megfelelő tenyészetet választottam. Az árát szüleim elöl eltitkolva, összekuporgatott kis zsebpénzemből megvásároltam a Tiszamenti Foltos Anett azaz Zizit.

Gigibull

Gigibull

Az angol bulldog megítélése napjainkban eléggé ellentmondásos. Az eltérő vélemények azonban inkább a küllemére vonatkoznak. A jellemét, karakterét, tulajdonságait a szakemberek általában nagyra tartják. Gyengéd a gyermekekkel, türelmes a gazdájával. Kellemes társ a lakásban, hiszen imádja a kényelmet, a sok alvást, a henyélést (bár tévét nézni mellette kissé problémás, mert hangosan horkol).

Gold-Sierra

Gold-Sierra

Igazi szerelemmel szeretem a páromat, aki lojális hozzám és felvállalta ezt az életformát, a kutyázást. A nap 24 órája a kutyákról szól. Nem számít, hogy hétvége, ünnepnap vagy vacsorameghívás van: hozzájuk igazítottuk az életünket. A családtagjaink ez tudomásul vették, mert látják, hogy egy bulldog szívósságával csináljuk és hiszünk bennük. A másik 'szerelem' pedig már 13 éve tart. Ezt az érzést leírni nehéz, hiszen aki kutyás annak mindegy, hogy milyen kutyát cirógathat, csak kutya legyen. Lehet az egy sétatéri keverék, egy elgázolt eb, aki segítségre szorul, mindent megteszünk érte. Azt hiszem, ezt szeretetnek hívjuk. Az igazi 'szerelem' számomra a Francia Bulldog. Teljesen mindegy, hogy három lábú, beteg vagy fajtájának nem a legszebb példánya, de a lelke és a lénye bulldog. Amikor meglátom, megdobban a szívem, ösztönösen leguggolok hozzá, hogy megismerhessem. Amikor röfögve, az egész farát csóválva, beszélve a testével odajön hozzám, akkor elönt valami jóleső melegség. Olyan érzés fog el, amit csak egy Francia Bulldog tud okozni. Ha Te is, Kedves Olvasó, hasonló érzéseket táplálsz e fajta iránt, vagy szeretnéd Te is átélni ezt az érzést, akkor szívesen látunk.

Grandestar

Grandestar

Az angol bulldog morcos arca ellenére nyugodt, barátságos és gyerekszerető kutya. Ha angol bulldog kerül a családba hamarosan a család központjává válik. Az angol bulldog olyan egyéniség, melyből nincs még egy a kutyafajták között. Igazi klasszis jellem. Szeretetével, érzékenységével és néha esetlenségével mindenkit levesz a lábáról. Az angol bulldog imádja a gyerekeket, soha nem bántaná őket. Szeret nagyokat pihenni de ha eljön a játék ideje, nagy virtuóz és igazi mestere a csínytevésnek.Az angol bulldog egy olyan társ, akire mindig számíthatunk. Aki egyszer maga mellé fogad egy angol bulldogot, soha nem tud szabadulni a fajta szeretetétől.Ezért is mondják az igazi bulldogosok: "Ez nem egy kutya, Ő angol bulldog".

Head Hunter

Head Hunter

Több mint 20 éve van kutya a családban. De általában is kedveljük az állatokat volt már macskánk, vadászgörényünk, hobbi kakasunk, sőt csüngőhasu malacunk is. Mint a többség mi is Német juhászkutyával kezdtünk. Kicsit túlméretes volt, de mi nagyon szerettük. Jóindulatú, barátságos, játékos kutya volt. 14 évig családunk oszlopos tagja ként élt házunkban. 1995-ben megláttam egy cane corsot, azonnal elvarázsolt. 1996-ban megvettem az első szukámat. 1999-ben több tenyésztővel együtt magalapítottam a Hungária Cane Corso Clubot. 2004-ben elpusztult az utolsó cane corsom. Bizonyos okokból úgy döntöttem egyenlőre nem veszek új corsokat. Mindig nagy kedvenceim voltak a rusztikus megjelenésű kutyák, így az amerikai bulldog is. 2005-ben vásároltam egy szukát, és egy kant. Nem csalódtam az ambullban, hihetetlen családcentrikus, szeretetre éhes és szeretetre méltó fajta. 2007-ben megszületett az első alom. Várakozásomon felül jó minőségűre sikeredtek a kiskutyák. Szerencsére, általában jó szemem van a kutyák kiválasztásában, ebből az alomból megtartottam egy szukát ő Bagiházi Harcos Akela(hívóneve Honey). 2008-ban ő lett a fiatal klubgyőztes, majd 3*HPJ címet kapott, Tokorcson az ABNA kiállításon osztályában kitűnő 2 lett, és 2008.ban Derby győztes. Ez utóbbi azért is értékes, mert egy kutya életében csak egyszer tudja megszerezni ezt a címet.

Tuti menü